Înaintea Sărbătorii Nașterii Domnului, Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” din Baia Mare este gazda unor momente deosebite. Grupuri de colindători trec pragul unității medicale pentru a aduce bucurie, speranță și iubire, prin cântece sfinte.

Îmbrăcați în straie populare, elevii Seminarului Teologic Ortodox din Baia Mare, îndrumați de profesor Adina Teglaș au creat în 5 decembrie, o atmosferă de sărbătoare în unitatea medicală.

“În fiecare an încercăm să ne organizăm pentru a ne bucura semenii. Anul acesta, împreună cu elevii din clasele IX-XII, am decis să revenim la spitalul județean”, a precizat Adina Teglaș – profesor de religie în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Baia Mare.

Elevii colindători au înteles cât de important este fii alături de cei aflați în suferință.

“Ne imaginăm cât de greu trebuie să le fie copiilor să fie internați în spital în această perioadă”, spune Alexandra Rogojan, elevă în clasa a XII-a la Seminarului Teologic Ortodox. Astfel că, au decis să le aducă alinare, prin colinde și donații. “Ideea de a veni la spital, dar și aceea de a cumpăra căteva dulciuri, fructe și scutece pentru copilașii de la Pediatrie a fost a tuturor. Am vrut să le facem o bucurie”, a povestit Alina Maria Roșca, elevă în clasa a XII-a la aceeași unitate de învățământ.

Personalul angajat și bolnavii au primit colinda cu emoție, iar cei mici au fost fericiți și cu brațele pline de daruri.

 

Articolul precedent8 echipe participă la Cupa Moș Nicolae
Articolul următorPompierii maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a 5 incendii