Un eveniment de suflet va avea loc sâmbătă la Biserica Ortodoxă Ucraineană Înaltarea Sfintei Cruci din Sighetu Marmației. Este vorba despre concertul de pricesne din postul Paștelui care a devenit o tradiție pentru lăcașul de cult.

Cea de-a VI-a ediție a concertului de pricesne este organizat în colaborare cu Uniunea Ucrainenilor.

”Sâmbătă, 13 aprilie, la Biserica Ortodoxă Ucraineană din Sighet va avea loc a șasea ediție a concertului de pricesne închinate patimilor mântuitorului. Facem acest lucru pentru că biserica noastră este sub ocrotirea sfintei cruci, avem și în biserică o parte din lemnul sfintei cruci, considerăm că este binevenită această lucrare frumoasă duhovnicească, acest concert de pricesne închinate patimilor mântuitorului. Alături de corul bisericii noastre mai sunt invitate încă 4 coruri din parohiile noastre ortodoxe ucrainene, are și acest lucru o legătură, 5 coruri, 5 răni ale mântuitorului, a spus preotul Nicolae Lauruc.

Credincioșii ortodocși ucraineni din Sighet și nu numai sunt invitați să participe la acest eveniment.

”Dorim ca acestă cântare duhovnicească să fie spre slava lui Dumnezeu și să fie spre întărirea nostră în credință. Îi așteptăm pe toți ucrainenii ortodocși și pe toți ucrainenii doritori de a asculta acest concert bisericesc și chiar și cei care doresc să se întărească în credința mântuitoare, toți care cred Hristos cel răstignit și înviat”, a adăugat preotul Nicolae Lauruc.

Concertul de pricesne va avea loc sâmbătă la Biserica Ortodoxă Ucraineană începând cu ora 14:00.

Articolul precedentMicrobuz de transport persoane implicat într-un accident rutier la Băița
Articolul următorMeteorologii anunță ploi în toată țara