Căminul cultural din Bârsana a găzduit vineri concursul județean de colinde „Datini, obiceiuri, tradiții”. La cea de-a treia ediție a evenimentului au participat grupuri de colindători de la mai multe școli din Maramureș iar în prezența unui public numeros elevii au pus în scenă obiceiuri de Crăciun din mai multe zone ale județului și au adus în prim-plan portul popular.

Într-o atmosferă de sărbătoare, micii colindătorii au urcat pe scenă pentru a prezenta cum au știut mai bine cele mai frumoase obiceiuri de iarnă din Maramureș.

”Ne bucurăm că sunteți prezenți în număr atât de mare. Concursul nostru este la a treia ediție, face parte din proiectul județean Datini, obiceiuri, tradiții. Am încercat să adunăm și anul acesta cât mai mulți copii care sperăm să vă încânte. Scopul proiectului nostru este să păstrăm tradiția, să păstrăm obiceiurile, colindele noastre tradiționale, ceea ce va fi punctat și în cadrul consursului”, a spus unul dintre organizatori.

Juriul a fost format din Amelia Bănică, inspector școlar, Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana, preoții Marcel Oprișan și Ioan Codrea și Maria Lițu, profesoară de muzică.

Și cadrele didactice din Bârsana au pregătit un moment artistic special pentru acest eveniment.

Articolul precedentConsiliul Local Sighet convocat în ședință ordinară. Pe ordinea de zi sunt 8 proiecte de hotărâre
Articolul următorCirculație rutieră în condiții de iarnă în Maramureș