Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat peste 24.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 280.000 lei.

Ieri s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în ţară, un sătmărean în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România. Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, ajutați de câinele polițist Pebaha, au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor. Astfel, au fost descoperite în roțile din spate ale autoturismului 476 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, autoturismul fiind reținut până la plata amenzii.

”Tot ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabande. Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un autoturism de teren care se îndrepta dinspre localitatea Bistra spre Dealul Hera, pe un drum neamenajat, în mașină fiind două persoane. Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea autovehiculului, însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinii. Mașina a oprit, însă ocupanții ei au fugit în zona împădurită din apropiere. În autoturismul abandonat au fost descoperite 6.720 de pachete de țigări de proveniență ucraineană. Din primele cercetări, s-a stabilit că la activitatea infracțională a participat un maramureșean de 19 ani”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

Și lucrătorii Sectoarelor Poliției de Frontieră Sarasău și Izvoarele Sucevei au descoperit în apropierea graniței mai multe colete care conțineau 16.940 de pachete cu țigări de contrabandă.

Articolul precedentActivităţi antidrog la Sighetu Marmaţiei
Articolul următorTrafic rutier închis sau limitat într-o zonă importantă a municipiului Baia Mare