În cursul lunii februarie Direcţiile Judeţene Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 120 de amenzi.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

În județul Maramureş, s-au aplicat sancțiuni în valoare de 45.000 de lei din cauza expunerii  la comercializare a produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.

În cadrul controalelor s-au efectuat și teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Articolul precedentPercheziții domiciliare în Maramureș
Articolul următorAccident mortal în Sighetu Marmației ( FOTO)