Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au efectuat mai multe controale la locurile de joacă. La unele dintre acestea, s-a constatat că nu se respectau cerinţele de siguranţă, fiind găsite echipamente sparte, frânghii rupte, podeţe cu bucăţi de lemn putrezite, cuie ruginite, care reprezentau un pericol pentru copii.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au fost verificate zeci de parcuri de joacă în mai multe judeţe din ţară inclusiv în Maramureş.

În urma verificărilor, la 70 de operatori economici s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului, până la remedierea neconformităţilor, iar trei dintre ei au primit sancţiuni complementare.

Abaterile constatate în timpul controalelor au vizat calitatea serviciilor prestate în spaţii de joacă, respectarea prevederilor legale referitoare la spaţii de joacă în special în privinţa echipamentelor şi respectarea cerinţelor esenţiale de securitate.

Alte probleme se referă la liste cu tarife aşezate în locuri greu accesibile sau fiind greu lizibile, toalete ecologice neigienizate şi lipsa afişării regulamentului de funcţionare al locului de joacă.

De asemenea în Maramureş au fost o serie de verificări pe linia comercializării produselor cosmetice.

Inspectorii au constatat că există probleme în ce priveşte informațiile de pe etichete, care nu erau traduse și redactate în limba română.

S-au constatat abateri privind lipsa traducerii în limba română a informațiilor destinate consumatorilor la 117 operatori economici din judeţe 28 de judeţe inclusiv Maramureş.

Cei care achiziţionează produse cosmetice direct din magazine sunt sfătuiţi de inspectorii maramureşeni să păstreze bonurile fiscale şi să fie atenţi la preţuri, deoarece preţurile mici propuse sunt dubioase şi ele provin cu siguranţă din filiere paralele.

De asemenea este recomandat să verifice dacă ambalajul are calitatea corespunzătoare valorii produsului, etichetele şi data expirării pentru ca pe piaţă au intrat foarte multe produse contrafăcute iar cumpărătorii pot fi înşelaţi foarte uşor.

 

Articolul precedentS-a reunit echipa masculină de handbal a CS Minaur. Stephane Plantin la prima întâlnire cu noii săi elevi
Articolul următorLucian Iluț, șef-interimar al Școlii Populare de Arte Baia Mare