Pieţele agroalimentare din municipiul Baia Mare au fost verificate astazi de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș.
Aceasta situaţie a fost prezentată la şedinţa Colegiului Prefectural de la Palatul Administrativ din Baia Mare iar reprezentanţii DSVSA MM au explicat faptul că aceste controale au vizat modul de desfacere a produselor alimentare de origine animală.
„Ştim că în aceste pieţe se vinde lapte, se vând brânzeturi şi mai ales acum că se apropie Sărbătorile Pascale e aglomeraţie, produse multe şi nu vrem să fie surprize neplăcute. Probleme am constatat vizavi de expunerea mărfii şi de manipulare. Am aplicat 10 sancţiuni şi am confiscat 9 kg slănină, pentru că nu este permis să se comercializeze produse din carne la tarabe, cârnaţi sau carne afumată. Iar noi sfătuim oamenii să nu cumpere produse ale căror stare este incertă, nu ştim dacă s-a făcut examen trichineloscopic sau alte analize. Amenda minima este de 600 de lei dar sancâiunile s-au aplicat în funcţie de gravitatea situaţiei” a spus Vasile Pop, directorul adjunct al DSVSA Maramureș.

Articolul precedentMinistrul sănătății: ”Înfiinţarea substaţiilor de ambulanţă nu se avizează la Ministerul Sănătăţii”
Articolul următorO nouă deplasare la CSM Făgăraș pentru handbaliștii de la CS Minaur