Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfăşurat o serie de acțiuni de control privind respectarea prevederilor legale în spaţiile de joacă pentru copii. Și în județul Maramureș au fost constatate nereguli și s-a lăsat cu sancțiuni.

Controlul a cuprins 275 de operatori economici din toate judeţele. Au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale din care 103 avertismente şi 65 de amenzi, în valoare de 324.000 lei.

Abaterile constatate în timpul acțiunilor de control  în 11 județe, între care și  Maramureș, s-au referit la calitatea serviciilor prestate în spaţiile de joacă, lipsa afişării denumirii unităţii, a codului unic de înregistrare la Registrul Comerțului din care să rezulte obiectele de activitate ale societăţii pentru care este autorizată să funcţioneze şi a programului de funcţionare.

S-a verificat și respectarea prevederilor legale referitoare la spaţiile de joacă. Deficiențe în această privință au fost înregistrate la verificarea a 47 de parcuri de joacă din Maramureș, dar și din alte județe.

Controlul a depistat în mai multe județe echipamentele de agrement rupte, cu elemente sparte, ciobite, frânghii rupte, podeţe cu dale din lemn putrezite sau lipsă, cuie ruginite, elemente ce puteau pune în pericol integritatea copiilor.

Articolul precedentȘEDINȚĂ ORDINARĂ: Ce proiecte au pe ordinea de zi consilierii locali sigheteni
Articolul următorUNDER 15: 2 sigheteni la Tabăra de Vară de la Mogoșoaia