Momente emoționante au trăit duminică, în Dej, delegații la Marea Unire care au plecat joi din întreg Maramureșul spre Alba Iulia, locul în care cu 100 de ani în urmă s-a înfăptuit Unirea. Locuitorii orașului, oficialitățile locale, copii cu streaguri în mâini i-au întâmpinat pe maramureșeni în centrul Dejului, pentru a le ura ”bun-venit” și ”drum bun” pe mai departe, până la Alba Iulia. 

Despre ”Convoiul Unirii” se vorbește la nivel național în acest moment, proiectul gândit de Consiliul Județean Maramureș fiind unul original și inedit. Delegații Maramureșului sunt întâmpinați cu urale în fiecare localitate prin care trec, iar localnicii îi așteaptă cu bucurie, cântând alături de ei cântece patriotice.

”Iată că Dejul face dovadă că aici se simte românește. Nici nu se poate altfel. Domnul primar a pomenit în cuvântul dânsului despre corifeii Marii Uniri … Nu am crezut ca prin acest proiect să putem să creăm atâta emoție. Ne-am propus să unim comunitățile pe care le parcurgem și care ne rimesc cu atâta căldură, cum ați făcut și dumneavoastră, dejenii”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

Despre “convoiul Unirii” care a pornit joi din Sighetu Marmației și parcurge distanța de 300 de kilometri până la Alba Iulia, pentru a ajunge la parada care va fi organizată de Ziua Națională a României în Anul Centenar s-a auzit în întreaga țară.
Este un proiect gândit de Consiliul Județean Maramureș și finanțat de Comitetul Interministerial pentru Centenar, aflat sub cupola Ministerului Culturii și Identității Naționale, care a ajuns să fie unul dintre cele mai apreciate inițiative gândite pentru anul în care aniversăm 100 de ani de la Marea Unire.
Maramureșenii și românii din dreapta Tisei, care s-au alăturat delegației ce a pornit spre Alba Iulia sunt primiți cu urale, cu steaguri și aplauze prin toate localitățile prin care ajung.

Articolul precedentConsilierii județeni maramureșeni sunt convocați la ședința lunară
Articolul următorSighetu Marmației, rămâne fără apă, de luni seara până marți dimineața