Vremea a fost in general inchisa si deosebit de calda pentru aceasta perioada. Pe arii extinse a plouat iar in zona montana inalta au predominat ninsorile. Pe arii restranse cantitatile de apa cazute au depasit 15 l/mp.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. A nins in Pasul Prislop. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu utilaje cu lama si au imprastiat 14,5 tone pe DN18 in Pasul Prislop, respectiv o tona pe DN17C, Dealul Stefanitei. Nu am avut inregistrate probleme in trafic datorita conditiilor meteorologice. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 150 de metri pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. CJSU recomanda soferilor sa conduca prudent, sa aprinda luminile de intalnire si cele de ceata si sa isi adapteze viteza la conditiile de drum. Cerul este acoperit in tot judetul, cad precipitatii sub forma de ploaie. Toate sectoarele de drumuri publice au carosabilul curat si umed. Strat de zapada proaspat depus se gaseste doar in zona montana inalta si masoara 10 cm la Vf. Iezer. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Cavnic si Targu Lapus 3 grade Celsius. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in crestere. Nu au fost semnalate probleme.

Exploatarea acumularii Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 2 grade la Borsa, 3 grade la Viseu de Sus, Cavnic, Targu Lapus, 4 grade la Sighetu Marmatiei, in Baia Sprie, Baia Mare, Seini, Somcuta Mare.

Vremea va fi astazi in judet in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie. La munte va ninge si se va depune strat de zapada. Local cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari locale in cursul zilei , iar pe crestele montane va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 5 grade, iar cele minime intre 0 si 3 grade. Izolat vor fi conditii de ghetus.

Articolul precedentModificări legislative de la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor
Articolul următorSpectacol de colinde oferit de corala preoțească „Arhanghelii” a Epicopiei Maramureșului și Sătmarului