Vremea s-a racit fata de ziua precedenta. Cerul a fost variabil, mai mult noros ziua. Local, in prima parte a zilei, a plouat slab, iar la munte a nins. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 5.1 l/mp la Sacel. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari de pana la 40 km/h, in Baia Mare.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 7 grade la Ocna Sugatag, Tg.Lapus si 9 grade la Baia Mare. In zona montana inalta s-a semnalat ceata Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -2 grade. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice din judet este curat si umed in zonele de deal si munte, respectiv curat si partial uscat la ses. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu actionat cu sase utilaje si au raspandit 26 tone de material antiderapant pe: DN 18, DN 19, DN 17C, DN 18B. Cer partial acoperit, vant linistit, vizibilitatea in trafic este buna. Nu sunt semnalate precipitatii.

SC Drumuri Poduri a intervenit cu trei utilaje si imprastiat 30 tone de material antiderapant pe DJ184 si DJ109F, la Cavnic. Sunt asigurate serviciile de utilitate publica. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in scadere. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea acumularii hidrotehnice Strmtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada este prezent doar in zona montana si masoara pana la 25 cm la Vf. Iezer, 11 cm la Baiut, 4 cm la Cavnic. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -9 grade la Vf. Iezer, -6 grade in Pasul Prislop, -2 grade la Borsa, Cavnic si in Pasul Gutai, -3 grade la Targu Lapus, 0 grade la Viseu de Sus, Sighetu Marmației și Ocna Șugatag, 1 grad Celsius in Baia Sprie si la Somcuta Mare 2 grade in Baia Mare si Seini.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult noros in cursul zilei si in prima parte a noptii, cand pe arii extinse vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. La munte va ninge. Izolat, la munte, cantitatile de apa pot depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare pe crestele montane unde va viscoli sau spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade.

Articolul precedentCULISELE PUTERII, o nouă emisiune la Realitatea PLUS. Care sunt jocurile, tensiunile și aranjamentele din spatele scenei politice
Articolul următorUn bărbat din Maramureș a fost confirmat cu coronavirus