Vremea a fost rece ieri, cu cerul mai mult senin si variabil in cursul dupa amiezii. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la Targu Lapus -12 grade Celsius si -11 grade Celsius la Petrova si Borsa.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri publice din judet. Sectoarele de drumuri nationale au carosabilul curat si uscat. Vizibilitatea este buna in trafic, vantul sufla moderat. Angajatii sectiei de drumuri nationale au imprastiat 12 tone de sare in Pasul Gutai, pe DN 18 si o tona de sare pe DN17C, Dealul Stefanitei. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Fenomenele de iarna sunt prezente pe cursul principalelor rauri din judet.

Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Ruscova, Iza, Vaser, Feresti, Barsau si Lapus. Un pod de gheata este prezent pe cursul raului Iza, apa curge pe sub podul de gheata. Pe raurile Botiza si Mara sunt formate poduri de gheata cu ochiuri.

Curg sloiuri de gheata pe cursurile raurilor Viseu, Mara si Suciu. Este prezent in continuare gheata pe fundul raului Firiza. Stratul de zapada este inca prezent pe arii relativ extinse si masoara 8 cm la Firiza, Pasul Gutai si Vf. Iezer, 7 cm la Baiut, 5 cm in Baia Borsa, 4 cm pe Valea Vaserului, la Ruscova si Targu Lapus, 3 cm in Baia Mare. Valori ale temperaturii aerului acum: -13 grade Celsius la Targu Lapus, -11 grade Celsius la Borsa si Cavnic, -10 grade Celsius la Viseu de Sus si Petrova, -8 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, -7 grade Celsius in Baia Mare si la Ocna Sugatag. Vremea se va incalzi astazi in judet fata de ziua precedenta, dar va fi rece in primele ore ale zilei. Cerul va fi variabil, temporar noros in cursul noptii. Spre sfarsitul intervalului izolat, la munte, vor fi posibile precipitatii slabe mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade, iar cele minime intre -6 si -1 grad. Dimineata, in zonele joase, izolat vor fi conditii de ceata.

Articolul precedentExamene trichineloscopice în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă
Articolul următorMesaje de Sfântul Nicolae 2019 // Felicitări de Sfântul Nicolae 2019: La mulți ani Nicolae, Nicoleta, Nicu, Nicole și Nicholas!