Weekend-ul începe cu temperaturi de vară, dar începând de duminică vremea se va răci ușor în jumătatea nordică a țării, iar local vor fi și câteva ploi trecătoare.

Ziua de vineri, 29 septembrie, va aduce o vreme călduroasă și plăcută, cu mult soare în cea mai mare parte a țării. La prânz, temperaturile vor urca de la 23 – 26 de grade în Transilvania și pe litoral, până la 27 – 30 de grade în zonele de câmpie.

Ultima zi din septembrie, sâmbătă, va începe cu o dimineață răcoroasă în nordul, centrul și nord-estul țării, dar la prânz maximele vor depăși 25 de grade în mare parte din țară, iar în regiunile sudice se vor atinge 27 – 30 de grade.

Începând din timpul nopții și pe parcursul zilei de duminică, 1 octombrie, un front atmosferic va traversa jumătatea nordică a țării, iar vremea se va răci ușor.

Deoarece masa de aer va fi săracă în umezeală, frontul va aduce doar câteva ploi trecătoare, îndeosebi în Maramureș, Transilvania, Moldova și în zonele de munte.

De asemenea, în nordul și centrul Moldovei, iar spre seară, local, și în estul Munteniei, vor fi unele intensificări ale vântului, cu rafale de până la 50 – 60 km/h.

În schimb, sudul țării se va bucur de o încă o zi caldă și frumoasă. În București, mercurul din termometre va urca până la 28 – 29 de grade.

Luni, aerul rece va ajunge și în regiunile sudice, dar începând de marți se va încălzi din nou. Weekend-ul următor ar putea fi mult mai rece în toată țara, cu temperaturi sub 20 de grade.

Articolul precedentAnca Alexandrescu a prezentat DOVEZILE care-l îngroapă pe Umbrărescu. Greșeli și minciuni ale oamenilor lui Grindeanu de la CNAIR
Articolul următorRapid a învins FC Botoșani cu 3-1 în Cupa României