Cursurile au fost suspendate azi în școli din Boiu Mare, Vima Mică, Aspra și Preluca Nouă. De miercuri până în 18 ianuarie, cursurile vor fi suspendate și în școlile din Cavnic, unde stratul de zăpadă depășește un metru. Situația cauzată de căderile abundente de zăpadă a fost analizată dimineață de autorități, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș s-a aprobat, pentru marți, suspendarea cursurilor la Școala Gimnazială ”Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare, Școala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra și Școala Gimnazială ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăștur, structura Preluca Nouă.

”În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a solicitat aprobarea suspendării cursurilor în localitățile Boiu Mare, Vima Mică respectiv la Preluca Nouă. A fost aprobată solicitarea, iar ulterior a venit o solicitare de suspendare a cursurilor pentru perioada 16-18 ianuarie la Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, Dan Bucă.

O altă problemă ridicată de cei prezenți la ședința CJSU s-a referit la aprovizionarea cu sare de la saline. S-a explicat însă faptul că sunt încheiate contracte pentru aprovizionare, dar prioritate se acordă contactelor externe. Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a precizat că pentru deszăpezirea tardivă au fost amendate două societăți care asigurau practicabilitatea drumurilor publice din județ. Direcția de Sănătate Publică a comunicat lista persoanelor vulnerabile la nivelul județului, gravide, bolnavi dializați, bolnavi cronici, din zone greu accesibile, pentru a fi preluați și a ajunge, la timp, în unitățile de asistență socială sau în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile, de a asigura spitalizarea în cea mai apropiată unitate sanitară cu paturi. Autoritățile județene mai informează că se menține pericolul producerii de avalanșă în Munții Maramureșului și Munții Gutâi. Și tot în cadrul ședinței, vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Gabriel-Valer Zetea, a solicitat trimiterea de adrese la Ministerul Economiei în care să solicite sprijin pentru identificarea unui teren și preluarea în proprietatea Consiliului Județean Maramureș, în vederea amenajării unei parcări pentru fluidizarea traficului rutier în zona pârtiilor de schi din Cavnic.

 

Articolul precedentTermen scadent pentru evaluarea clădirilor nerezidențiale din Sighetu Marmației
Articolul următorAtenție la deplasările pe munte. Cod Galben de vânt, viscol și ninsori