Peste 700 de persoane au ajuns, de sărbători, la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, cu mijloace proprii sau transportați de ambulanțe ale SMURD și  SAJ.

Personalul UPU a acordat asistență medicală pentru 730 de persoane în perioada 24 decembrie, ora 8:00 – 27 decembrie, ora 8:00, peste 170 reprezentând cazuri critice, de cod roșu și galben.

În doar 24 de ore (26 decembrie, ora 8:00 – 27 decembrie, ora 8:00) aproape 300 de pacienți au fost consultați de echipele de gardă, dintre care peste 30, adulți și copii, au prezentat febră mai mare de 38°C.

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare asigură triajul, evaluarea și tratamentul de urgență pentru pacienții care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportați cu ambulanțele.
La sosirea pacienților în UPU se face triajul acestora și, raportat la funcțiile vitale, acuze și starea clinică a acestora, pacienții sunt îndrumați spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgențe. Volumul de muncă desfășurat în UPU-SMURD Baia Mare este uriaș, în cursul anului 2017 efectuându-se peste 80.000 de consultații și intervenții în spital, în timp ce în anul 2018, numărul acestora a crescut considerabil.

Articolul precedentA fost semnat contractul de management al Ludovicăi Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase
Articolul următorAcţiuni şi intervenţii ale poliţiştilor maramureșeni în perioada Crăciunului