Echipele de specialiști din cadrul Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au acordat asistență medicală pentru 871 de persoane în perioada 26 aprilie, ora 8:00 – 30 aprilie, ora 8:00.

Aproximativ 180 dintre pacienții ajunși la urgență au reprezentat cazuri critice, de cod roșu și galben.

În intervalul menționat, s-a intervenit de urgență pentru 68 de copii, cu vârstă mai mică de 16 ani, care au prezentat temperatură peste 38°C.

“Pe lângă problemele specifice sărbătorilor, precum colici biliare și crize dispeptice, cauzate de consumul excesiv de alimente și băuturi alcoolice, ne-am confruntat și cu multe urgențe majore, inclusiv cardiace și neurologice”, a precizat dr. Zoltan Balko, medic primar medicină de urgență.

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare asigură triajul, evaluarea și tratamentul de urgență pentru pacienții care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportați cu ambulanțele.
La sosirea pacienților în UPU se face triajul acestora și, raportat la funcțiile vitale, acuze și starea clinică a acestora, pacienții sunt îndrumați spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgențe.
Volumul de muncă desfășurat în UPU-SMURD Baia Mare este uriaș, în cursul anului 2018 efectuându-se 84.860 de consultații și intervenții.

Articolul precedentConsiliul Județean oferă cu titlu gratuit unul din cele 11 proiecte de case unei familii din Oncești
Articolul următorBăiețel de 4 kg născut în Noaptea de Înviere