Inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş – Cristina Moldovan, a participat la o activitate organizată de Şcoala Gimnazială din Chelinţa în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş, având ca scop informarea elevilor cu privire la riscurile şi efectele negative ale consumului de droguri.

La întâlnire au participat 48 de elevi din clasele a VI-a, VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Chelinţa, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş precum și cadrele didactice şi mediatorul şcolar.

Scopul întâlnirii a fost de a informa şi prezenta elevilor prezenţi, riscurile şi efectele negative ale consumului de droguri.

În acest sens s-au purtat discuţii cu elevii, cărora le-au fost  prezentate şi materiale (prin sistem videoproiector) de către reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş.

De asemenea, grupul ţintă (elevi), a realizat desene care prezintă consecinţele consumului de droguri, urmând ca acestea să fie cuprinse în cadrul Concursului Naţional “Mesajul meu Antidrog” ediţia a XVI-a organizat în Maramureș. 

Desenele premiate, vor participa la faza naţională.

Pentru anul şcolar 2018-2019, la şcoala gimnazială din Chelinţa există un număr de 380 de elevi, din care 362 sunt romi – 72 sunt preşcolari, 193 aparţin claselor 0-IV, iar 97 claselor V-VIII.

Articolul precedentO nouă confruntare cu Corona Brașov pentru handbalistele de la CS Minaur
Articolul următorCurți acoperite de zăpadă în luna mai