Montarea detectoarelor de gaze este o necesitate care poate evita incidente grave. Reprezentații societății de distribuție a gazului din Sighetu Marmației le reamintesc cetățenilor importanța detectorului de gaze și le recomandă să îl monteze în locuință.

Detectoarele de gaze sunt obligatorii în spaţiile dotate cu aparate consumatoare de combustibili gazoşi, respectiv aragaz și centrală de apartament, şi care sunt închise cu geamuri mai groase de 4 mm sau de tip securizat ori termopan. Detectoarele de gaze au rolul de avertiza în cazul unor scapari de gaze naturale, pentru a preveni intoxicarea, exploziile sau incendiile.

”Acest detector are mai multe funcții în sensul că la orice mică scăpare de gaz sistează furnizarea gazelor de la limita de proprietate de la robinetul de incendiu și nu mai există gaze în imobil, este prima lui întrebuințare. În al doilea rând sensibilizează cetățeanul că are probleme în imobil pentru ca să își ia primele măsuri și să anunțe distribuitorul de gaze să ia de urgență primele măsuri”, a spus Viorel Timoce, directorul societății de distribuție a gazului Sighetu Marmației.

În cazul în care se constată o problemă la funcționarea instalației de gaze sau se simte miors  de gaze în locuință, reprezentanții societății de distribuție a gazului recomandă cetățenilor să anunțe în cel mai scurt timp distribuitorul de gaze.

”În primul rând trebuie să oprească orice manevrare a energiei electrice, baterii, curent electric, brichete și să anunțe distribuitorul. Sighetenii au pe instrucțiunile de utilizare pe care le-au înmânat colegii mei, numărul de telefon, acest număr este pus și pe contorul de gaz sau la poartă pe regulator unde este pusă o tăbliță cu numărul de telefon și să ne sune de urgență. Noi avem serviciu permanent și în maxim 15 minute ajungem să luăm primele măsuri”, a adăugat Viorel Timoce.

De asemenea se recomandă ca în cazul în care se simte mirosul puternic al gazului să se stingă focul, să se deschidă ușile și ferestrele până intervenția operatorului de distribuție a gazului.

Articolul precedentPercheziţie domiciliară pe raza oraşului Borşa, la locuinţa unui bărbat cercetat pentru contrabandă cu ţigări
Articolul următorPrimării din Maramureș cu restanțe la DSP