Campania umanitară de colectare a produselor alimentare de bază pentru persoanele afectate de inundații, derulată la nivelul județului Maramureș s-a încheiat.

La centrul de colectare a donațiilor de la fostele tabere școlare cetățenii au donat peste 600 de litri de apă (plată și minerală), 300 kg de făină albă, 300 kg de zahăr, 270 litri de ulei, 100 kg de orez, 100 kg de făină de mălai, 400 de conserve din carne și preparate din carne, dar și 80 de pachete de paste făinoase.

De asemenea, s-au efectuat și donații în bani, care vor fi cheltuiți pentru cumpătarea de produse alimentare de bază.
”Maramureșenii au sprijinit demersul nostru și au înțeles să își ajute semenii aflați în suferință, care au pierdut agoniseala de-o viață, datorită fenomenelor hidrometeorologice și revărsării apelor. Le mulțumim pentru solidaritatea de care au dat dovadă și pentru donațiile făcute din suflet”, a spus prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan.
S-au implicat în campania umanitară și structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Federația Organizațiilor Neguvernametale de Tineret Maramureș, instituțiile administrației publice județene și locale, persoane voluntare, dar și reprezentanți mass-media și jurnaliști maramureșeni din presa centrală care au promovat demersul de a ajuta persoanele afectate de inundații.
Ajutoarele umanitare vor fi transportate, în perioada următoare, în județul Neamț și vor fi distribuite de autorități persoanelor sinistrate de inundații.

 

Articolul precedentJandarmii montani maramureşeni au obţinut locul doi la competiţia „Jandarmeria montană la înălţime”
Articolul următorTrupa „Talisman” nelipsită de la Zilele Oraşului Seini