În această perioadă  DSVSA Maramureș efectuează controale în ceea ce privește legumele și fructele provenite din spațiul intracomunitar și extracomunitar. Legumele și fructele sunt atent verificate înainte de a fi comercializate.

Până acum în județul Maramureș au ajuns transporturi cu legume și fructe provenite din Spania, Italia, Polonia și Ungaria.

”Începând din 11 aprilie 2019 se derulează la nivelul județului Maramureș o campanie împreună cu lucrătorii ANAF care vizează toate transporturile de legume-fructe care provin din spațiul intracomunitar și respectiv intrările care vin spațiul extracomunitar. Important de urmărit în această acțiune este faptul că toate cantitățile de produse nonanimală care intră în depozitele situate în județul Maramureș sunt sigilate la intrarea în țară după care în timpul controlului sunt desigilate și se procedează la efectuarea controlului documentar”, a declarat Vasile Pop, director executiv adjunct DSVSA Maramureș.

În cazul în care sunt constate nereguli, reprezentanții DSVSA Maramureș au precizat că se iau măsuri pentru verificări suplimentare.

 ”În caz de suspiciuni, dacă nu sunt documente sau dacă transporturile sunt puse sub semnul întrebării, se procedează la punerea sub sechestru și la recoltarea de probe în vederea trimiterii către laborator în vederea determinării cantității de pesticide. Până în acest moment au fost rulate prin depozitele care sunt situate în județul Maramureș transporturi provenite din Spania, Italia, Polonia, Ungaria, au fost aplicate și sancțiuni”, a adăugat directorul executiv adjunct al DSVSA Maramureș.

Reprezentanții DSVSA Maramureș au mai precizat că deocamdată nu există nicio suspiciune care să impună recoltarea de probe în direcția determinării de pesticide pentru că toate transporturile au fost însoțite de documente.

Articolul precedentAtenţionări privind Ziua Veteranilor de Război
Articolul următorAcțiune de ecologizare pe malul lacului Firiza