Locuitorii orașului Baia Mare au avut parte ieri de o furtună de gheață cum nu a mai fost niciodată în această zonă. Datele Prefecturii Maramureș arată că 10 acoperișuri de la blocuri și alte 8 de la case au fost luate de vântul puternic și peste 100 de copaci au căzut la pământ.

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență fac evaluări la clădirea Spitalului Județean din Baia Mare, acoperișul acestuia fiind de asemenea afectat de grindină. Alte pagube tot la acoperiș s-au înregistrat și la Palatul de Justiție din Baia Mare.

Aproximativ 200 de vehicule au fost avariate, mai mult de jumătate dintre ele având parbrizele sparte și capotele distruse.

9 persoane s-au prezentat la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale suferind lovituri puternice la cap și la umeri.

790 de locuințe din zona Firiza sunt în continuare alimentate cu energie electrică de la generatorul Societății Electrica iar muncitorii lucrează la remedierea defecțiunilor.

Pagube s-au produs și în alte zone ale județului Maramureş. În localitatea Hideaga, este o casă avariată și trei acoperișuri de gospodării afectate iar 100 de copaci s-au prăbușit sub rafalele de vânt puternic. În orașul Vișeu de Sus, zona Rădeasa, ploile de aseară au dus la inundarea a 30 de gospodării și case, respectiv la colmatarea a 10 podeţe.

Un drum a fost rupt iar cetățenii se pot deplasa doar pietonal spre casele lor.

Articolul precedent8 certificate de înmatriculare retrase de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei
Articolul următorCadavrul fetiței dispărute din Repedea a fost găsit în Ucraina