În urma atenţionărilor de COD GALBEN emise de Administrația Națională de Meteorologie şi a informării meteorologice de instabilitate atmosferică accentuată Prefectura Maramureş vine cu câteva precizări importante.

Astfel, efectivele MAI sunt în continuare mobilizate pentru a interveni rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra populației, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice în perioada minivacanței de 1 Mai.

„Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca, pe timpul intensificării vântului și a căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Totodată, MAI recomandă celor care călătoresc în zonele vizate de codul galben să se informeze asupra condițiilor de drum, să adapteze viteza la condițiile meteo și să respecte indicațiile autorităților, în special în situația în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum circulația ar putea fi restricționată.” se arată în comunicatul Prefecturii Maramureş.

În conformitate cu Planul de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, zilnic sunt mobilizați la nivel naţional, în medie, peste 22.000 de pompieri, paramedici SMURD, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră pentru ca această minivacanță să decurgă în condiții de normalitate fără incidente deosebite, dar și pentru a asigura o intervenție rapidă în sprijinul populației în caz de nevoie.

FOTO: Andrei Bencze, Baia Mare

Articolul precedentCampioni mondiali la Taekwon-do ITF
Articolul următorMaramureșean convocat la lotul național U16 al României