A XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie a fost găzduită de România, în perioada 18-26 octombrie, fiind organizată la Piatra Neamț în coordonarea Ministerului Educației Naționale. Cei peste 120 de participanți din 21 de țări au concurat, în funcție de vârstă, la două categorii: juniori și seniori. Lotul României a fost reprezentat de trei elevi juniori și patru elevi seniori. Printre participanți au fost și câțiva elevi din Baia Mare

Lotul României a obținut șapte premii: două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz. Elevii laureați cu aur sunt Daria-Teodora Hărăbor de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați și George Cristian Ardeleanu, elev al Liceului Internațional de Informatică București.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rareș Tuș de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, Teodor Ionuț Grosu de la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Dragoș-Andrei Sîrghi de la Colegiul Național „Ștefan Cel Mare” din Suceava și Adrian-Marian Țiripa, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila. Flavia-Cristina Pascal, elevă a Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, a fost medaliată cu bronz.

De asemenea, Adrian-Marian Țiripa a obţinut o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observațională.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de profesorii Grigoruță Oniciuc de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț și Lucian Stoian de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Articolul precedentSighetenii au aprins candela solidarității
Articolul următorTâlhării în Sighetu Marmaţiei. Doi tineri sunt arestaţi preventiv