Liceul Tehnologic Marmația  a participat la un proiect de promovare a valorilor locale din zona Maramureșului. În cadrul acestui proiect au fost evidențiați mai mulți elevi maramureșeni care s-au remarcat la șah, matematică sau la acțiuni de voluntariat.

Copiii spun că participarea la acest proiect a fost o experiență inedită și că se bucură că munca lor este apreciată.

”Pentru acest proiect am propus-o pe Mihaela Trifoi și pe copiii din proiectul Ajută-ți aproapele, copii care au fost invitați și la Senatul României. Am reprezentat cu cinste Maramureșul și ne-am bucurat să vedem că suntem nominalizați la o astfel de activitate alături de înalte valori naționale. Liceul Tehnologic Marmația s-a remarcat prin acest proiect de voluntariat și prin încurajarea copiilor speciali. Ne-am bucurat să fim alături de Mihaela și de un mare matematician, Călin din Vișeu”, a explicat Adriana Ioana Vescan, director Liceul Tehnologic Marmația.

”Mi-a plăcut foarte mult această experință deoarece am avut ocazia de a cunoaște oameni noi și de a trăi într-o lume a oamenilor care sunt puși într-o lumină bună, dar și să am ocazia să fiu remarcată alături de colegii mei. Mă simt motivată să obțin mai multe rezultate bune și să îi fac mândri pe oamenii ca mine pentru că noi suntem un popor de oameni talentați”, a mărturisit Mihaela Trifoi, elevă.

”Mihaela ca șahistă a obținut anul acesta o mulțime de succese de care eu niciodată nu sunt pe deplin mulțumit. Este foarte talentată și poate mult mai mult dar cu cât crește în vârstă cu atât apar și alte preocupări  care o mai rețin din pregătire. În acest an a obținut titlul european, este campioană europeană la șah rapid, a obținut un loc 3 la cupa uniunii europene la șah clasic în Cehia și un loc 3 la campionatul mondial din Federația Rusă”, a adăugat Ioan Costiuc, antrenor de șah.

Cadrele didactice spun că își doresc să îi încurajeze pe elevi să se implice în astfel de proiecte și pe viitor.

Articolul precedentColindători la Primăria Sighetu Marmației
Articolul următorAJUTOARELE LUI MOȘ CRĂCIUN-Daruri de la copii pentru copii