Ministerul Educației Naționale încurajează elevii să  aleagă învățământul profesional și tehnic.  În acest sens Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic a lansat un compendiu cu poveștile de succes ale absolvenților acestui timp de învățământ.

 

Exemplele prezentate demonstrează capacitatea învățământului profesional și tehnic de a oferi elevilor o carieră de succes și evidențiază drumul deschis de acest tip de învățământ spre împlinirea unor aspirații profesionale dintre cele mai variate.

 

Compendiul poate fi utilizat la orele de consiliere și orientare profesională, în special pentru învățământul gimnazial. Textele ilustrează beneficiile implicării active a companiilor în învățământul profesional și tehnic, în primul rând în ceea ce privește capacitatea acestuia de a asigura o forță de muncă calificată în concordanță cu nevoile pieței muncii.

 

Compendiul de bune practici pentru creșterea vizibilității și atractivității învățământului profesional și tehnic – povești de succes este elaborat în cadrul proiectului „European Quality Assurance in Vocational Education and Training – National Reference Points” cofinanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+.

 

Acesta poate fi consultat pe platforma Alege-ți drumul.
Articolul precedentAstăzi s-a ales președintele Biroului electoral de circumscripție pentru referendum
Articolul următorAsigurarea activităților economice și sociale în Maramureș în sezonul de iarnă