În fiecare an în luna decembrie Vicariatul Ortodox Ucrainean organizează un concert special de colinde. Anul acesta evenimentul a ajuns la cea de-a X-a ediție și va avea loc la Biserica Ortodoxă Ucraineană ”Înălțarea Sfintei Cruci” din Sighetu Marmației.

Concertul de colinde va fi susținut de 14 coruri din tot atâta parohii.

”Vor participa 14 grupuri de colindători de la 14 parohii și concertul va avea loc sâmbătă de la ora 10:00. Sunt așteptați toți ucrainenii, că sunt foarte mulți în oraș care nu umblă la biserică la noi dar îi așteptăm pe toți dar și pe toți iubitorii de colinde, români sau maghiari care doresc să se îmbogățească sufletește de la acest frumos concert de colinde. Anul acesta pentru noi ca și pentru Uniunea Ucrainenilor dar și pentru România întreagă este un an jubiliar, este vorba despre 30 de ani de democrație și este vorba și de 30 de ani de la reînființarea Vicariatului Ortodox Ucrainean din România”, a declarat Nicolae Lauruc, preot.

Preotul Nicolae Lauruc a vorbit și despre realizările pe care Biserica ortodoxă ucraineană ”Înălțarea Sfintei Cruci” din Sighet le-a avut în această perioadă.

”Ne duce gândul și la alte frumoase realizări care s-au făcut în această biserică. Aș dori să amintesc că înaintea acestei biserici am avut alte două biserici de la care ni se păstrează cărți foarte vechi. A doua mare bucurie a noastră este pe lângă această oștire mare de sfinți și pe lângă aceste două icoane de mare valoare pe care le-am realizat cu ajutorul bunilor noștri credincioși, le-am adus din Grecia și bogăția noastră duhovnicească și culturală este corul care anul acesta împlinește 25 de ani. Chiar am în mână o carte foarte interesantă unde sunt trimise din Cernăuți partituri pentru corul de 3 voci din anul 1925. Înseamnă că în acei ani era un cor foarte solind la biserica noastră”, a adăugat preotul Nicoale Lauruc.

Ucrainenii și nu numai sunt așteptați să participe sâmbătă la concertul de colinde de la Biserica ortodoxă ucraineană ”Înălțarea Sfintei Cruci”.

Articolul precedentAccident produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere la Baia Sprie
Articolul următorMarija Shteriova a fost desemnată cea mai bună jucătoare în 2019