La sfârșitul săptămânii trecute la Muzeul de Etnografie din Sighetu Marmației a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură și grafică a unui pictor din Ivano-Frankivsk. Au fost expuse 13 picturi în ulei și 39 de piese de grafică.

 

Expoziția Stanislav şi Galicia la începutul secolului XX a artistului plastic ucrainean Petro Hrețiuk a fost una inedită, întrucât tema lucrărilor a fost istorică.

”Aș vrea să vă spun că eu din copilărie iubesc istoria și acest lucru m-a împins efectiv către partea asta de artă. Prin intermediul acestor lucrări vreau să  păstrăm și pe viitor să putem reda istoria acestor teritorii, multe dinte obiectivele redate în aceste lucrări nu mai există”, a precizat pictorul Petro Hrețiuk.

 

La acest eveniment a fost prezent și consilierul județean Nicolae Mișulesc care i-a oferit mai multe cadouri pictorului ucrainean.

”Vreau să mulțumesc în primul rând României, dumneavoastră, românilor, că prin reprezentanții dumneavoastră ați votat ca 9 noiembrie să fie ziua limbii ucrainene. Ucrainenii din România sunt mulțumiți de toate avantajele pe care majoritatea le acordă și din partea mea personal vă dăruiesc câteva simboluri, câteva valori ale Maramureșului. Vă dăruiesc un simbol care este clopul, o sticlă de pălincă maramureșeană și o carte despre Maramureș”, a spus consilierul județean Nicolae Mișulesc.

 

Expoziția va putea fi vizitată în holul Muzeului de Etnografie, strada Bogdan Vodă, nr. 1, până în 17 noiembrie.
Articolul precedentSONDAJ Partidul Realitatea. Românii vor un preşedinte nou. Încrederea în politicieni se prăbuşeşte
Articolul următorZeci de sigheteni au participat la spectacolul de lumină și sunet de la fosta închisoare comunistă