O fetiță din Sighetu Marmației cu grave probleme de sănătate are nevoie de ajutorul nostru pentru a-și putea continua tratamentul. În sprijinul Cătălinei au venit și reprezentanții Muzeului Maramureșean dar și copiii de la mai multe grădinițe și școli din oraș și din localitățile învecinate. Aceștia au confecționat mărțișoare și au făcut o expoziție cu vânzare la muzeu iar banii strânși din vânzarea mărțișoarelor îi vor fi donați Cătălinei.

Această acțiune face parte din proiectul ”Eu sunt pui de moroșan”, aflat la a VIII-a ediție, organizat de Muzeul Maramureșean, secția de Etnografie.

”Noi suntem foarte bucuroși pentru că un număr atât de mare de copii au venit aici la noi la muzeu, sunteți peste 200 de copii. Ați venit să vedeți o expoziție de mărțișoare și începe primăvara. Strămoșii noștri romani începeau anul nou la 1 martie, la Roma clima este mult mai plăcută ca la noi și atunci începeau să înflorească florile. Această expoziție, atât de frumoasă și atât de mare a fost făcută de copiii de la școlile și grădinițele din oraș. Toate aceste minuni făcute de mâinile voastre vor fi vândute și banii care se vor aduna vor fi dați pentru o fetiță cu mari probleme de sănătate”, a spus Gheorghe Todinca, directorul Muzeului Maramuresean Sighetu Marmației.

”Acest gen de proiecte pe care muzeul le desfășoară reușește să aducă aici o mulțime de copii care au avut ocazia să cunoască lucruri despre istoria sau despre tradiția noastră. Sunt aici alături de colega și prietena mea Nicoleta Nemeș care este sufletul acestei acțiuni. Este o acțiune mare care fără sprijinul  domnului director și fără ajutorul colegilor nu ar fi reușit și mare parte din această muncă este dusă de voi copii”, a spus consilierul local Liliana Vîrsta.

” Salut această inițiativă și continuitatea acestei acțiuni. Aceste acțiuni, dragi copii, pornesc din sufletul vostru, iar noi adulții trebuie să fim solidari cu ele pentru că dacă de mici învățați ce înseamnă a ajuta și dragostea pe care trebuie să o aveți voi unii față de alții, prin micile gesturi pe care le faceți  reușiți să realizați lucruri mărețe. Faptul că ați reușit să faceți această expoziție este o inițiativă lăudabilă, a adăugat Daniela Onița Ivașcu, consilier local.

”Vom încerca să o ajutăm pe Cătălina, este o elevă a noastră, este în clasa a VIII-a și a suferit un transplant de inimă, s-a născut cu o boală de inimă iar după câtva timp de la transpalnt corpul a început să nu mai primească atât de bine inimioara și ea are niște probleme și trebuie să meargă foarte des la spital să i se facă investigații și un lucru care a determinat-o să renunțe la școală anul acesta este faptul că a stat foarte mult în spital”, a mărturisit Dorina Grigor, director adjunct la Liceul Pedagogic ”Regele Ferdinand” din Sighetu Marmației.

Expoziția va fi deschisă până în 8 martie la secția de etnografie a Muzeului Maramureșean, iar sighetenii care vor să o ajute pe Cătălina pot achiziționa un mărțișor confecționat de copii în schimbul unei donații.

Articolul precedentA crescut gradul de încadrare în poliția din Maramureș, dar e loc și de mai bine
Articolul următorDin 4 martie începe distribuirea Programului ”Lapte – corn – biscuiți” în unitățile de învățământ din Maramureș