Familia unui bărbat din Borșa aflat în moarte cerebrală, în urma unui accident de maşină, şi-a dat acordul pentru donarea de organe pentru a salva mai multe vieți. Duminică, 25 noiembrie, la Spitalul Județean Baia Mare au fost prezente mai multe echipe de medici din România și Olanda pentru a preleva organele tânărului de 34 ani.

 

Tânărul a fost victima unui accident de circulație produs în 23 noiembrie, pe strada Unirii din Borsa. Bărbatul care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, a fost surprins și accidentat de un autoturism condus de un barbat de 41 ani. Din cauza leziunilor suferite tânărul a intrat în moarte cerebrală iar familia și-a dat acordul ca organele să-i fie prelevate şi donate celor care au nevoie. O echipă de medici a ajuns ieri la spitalul din Baia Mare cu o avion militar pentru prelevarea organelor.

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat duminică, 25 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Baia Mare – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a echipelor medicale desemnate pentru o intervenție de prelevare de organe umane.


 La bordul aeronavei s-au îmbarcat două echipe medicale, una pentru prelevare ficat și una pentru prelevare cord, aparținând Institutului Clinic de Oncologie Fundeni și Spitalului Clinic de Urgență Floreasca”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Apărării Naționale.

 

De la tânărul din Borșa au fost prelevate ficatul, rinichii, inima şi plămânii. Ficatul şi inima au ajuns la un pacient din Bucureşti, rinichii la Cluj-Napoca, iar plămânii în Olanda, prin Eurotranplant.

 

Articolul precedentExpoziţia de artă fotografică itinerantă „ZESTREA, VIE ROMÂNEASCĂ”, dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918
Articolul următorDouă victorii pentru ACS EKO Sighet