La sfârșitul săptămânii comuna Bogdan Vodă va intra în sărbătoare. Festivalul Cuhea Voievodală ajunge anul acesta la cea de-a VIII-a ediție, iar organizatorii au pregătit un spectacol de zile mari.

Cu acest prilej în comuna Bogdan Vodă se vor reuni localnici, fii ai satului, oficialităţi şi grupuri folclorice. Evenimentul a devenit deja o tradiţie pentru această comună şi reprezintă o ocazie de a promova cultura şi obiceiurile locului. Festivalul va debuta vineri cu un cros, iar sâmbătă sunt programate alte activități cultural-artistice.

”La sfârșitul săptămânii în comuna noastră are loc sărbătoarea comunei, un festival care are deja tradiție, este la a VIII-a ediție, se numește Festivalul Cuhea Voievodală. În cadrul festivalului vom organiza și un simpozion care va fi pe data de 28 iulie, cu începere de la ora 11:00, simpozion care va fi dedicat de data aceasta Centenarului Marii Uniri. Vom avea invitați profesori de istorie, profesori care au contribuit la monografia comunei Bogdan Vodă și care vor prezenta implicarea maramureșenilor la Marea Unire, dar și alte subiecte legate de istoria comunei noastre”, a declarat Anuța Bizău, primar Bogdan Vodă.

Sâmbătă participanții vor lua parte și la un program artistic, iar duminică pe scena din Bogdan Vodă vor urca ansambluri, formații șiinterpreți de muzică populară  și nu numai.

”Duminică va continua spectacolul cu un program artistic prezentat de către grupuri, ansambluri din zonă precum și artiști, interpreți de muzică populară și de muzică ușoară, spectacolul se va încheia cu un foc de artificii”, a precizat primarul comunei Bogdan Vodă. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Bogdan Vodă cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Articolul precedentPeste 1 milion de lei alocaţi pentru reabilitarea infrastructurii locale distruse de inundaţii
Articolul următor”SUNT UN OM RESPONSABIL”- Campanie de încurajare a implicării civice demarată de I.P.J. Maramureş