Cea de-a treia ediție a a Festivalului Internațional de Jazz & blues, North West Fest, desfășurat la Baia Mare, a avut un succes enorm, acesta având ca obiectiv promovarea jazzului și blues-ului în zona de Nord-Vest a României, ceea ce implică promovarea dialogului între culturi și diversitate, promovarea libertății de exprimare, promovarea libertății de gen, consolidarea rolului tinerilor pentru o schimbare socială, dorința de a schimba oamenii și orașul.

În prima seara pe scenă au urcat JazzyBIT – o formație românească din Timișoara și Beata Przybytek din Polonia iar sâmbătă seară au cântat Mario Florescu & TheTeachers dar și Duo Harry Tavitian – Cserey Csaba.

Duminica 9 septembrie a avut loc lansarea noului disc ReBorn a celor de la AG Weinberger la Colonia Pictorilor Baia Mare, iar pe scena din Piața Cetății au urcat cei de la Staight From The Bottle.
Acest eveniment face parte din Programul Prioritar al Consiliului Județean Maramureș iar pentru acest proiect a fost alocata suma de 14.000 lei.

Articolul precedentPrimul tren de lux a garat astăzi în Gara Baia Mare
Articolul următorSelecționata Maramureșului s-a impus cu 3-2 în deplasare în fața reprezentativei similare a județului Satu Mare