Nu a fost pentru prima dată când poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare au fost alertaţi cu privire la comiterea unei tâlhării şi au constatat ulterior, în urma cercetărilor, că fapta nu există. Factorul comun al acestor sesizări este starea de ebrietate a presupuselor victime. 

La fel s-a întâmplat şi miercurea trecută când un bărbat a apelat 112 şi a sesizat că în timp ce mergea singur, pe un teren situat între calea ferată şi strada Motorului, din Baia Mare, o persoană necunoscută l-a lovit şi i-a sustras din mână o sacoşă în care avea un cartuş cu ţigări.

IPJ Maramureș

”Poliţiştii au demarat de îndată activităţile specifice pentru prinderea autorului. Bărbatul tâlhărit nu putea oferi semnalmentele autorului. Apoi, acesta a refuzat să fie examinat medical, nu prezenta leziuni vizibile. Ţigările au fost găsite pe traseul pe care a declarat că a mers. Pas cu pas, poliţiştii au constatat că fapta sesizată practic nu există. Băimăreanul, de 57 de ani, a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii Nr. 61/91 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.”

Articolul precedent4 persoane au fost arestate pentru comercializarea substanţelor cu efect psihoactiv
Articolul următorTânăr din Giuleşti, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare, încarcerat de poliţişti