Florin Cîțu a venit la Parlament să-și studieze dosarul în megascandalul achizițiilor de vaccin din pandemie. Fostul premier a venit însoțit de un avocat, potrivit Realitatea Plus. Pe numele lui Cîțu, în prezent senator PNL, Parchetul general a solicitat ridicarea imunității parlamentare. iar partidul a anunțat că va da aviz favorbil. 

Florin Cîțu s-a prezentat la Comsiai Juridică din Senat, pentru a-și studia dosarul în megascandalul achizițiilor de vaccin din pandemie. Fostul premier a refuzat să facă declarații pentru presă.

Solicitarea de efectuare a urmăririi penale cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu presupuse a fi săvârşite de fostul premier, senatorul PNL Florin Cîţu, formulată de Parchetul General la sesizarea DNA în dosarul vaccinurilor, a fost discutată, vinerea trecută, la Senat. 

Comisia juridică are termen până miercuri, 29 noiembrie, în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

Pe 29 noiembrie, comisia juridică va întocmi un raport pe baza solicitării de ridicare a imunității și este posibil să fie plen în aceeași zi.

DNA aruncă în aer clasa politică ce se afla la conducere în timpul pandemiei de coronavirus, atunci când au fost cumpărate inutil doze de vaccin pentru imunizarea populației. Fostul premier Florin Cîțu este la mâna parlamentarilor care vor decide când îi vor ridica imunitatea de senator.

FOȘTII MINIȘTRI USR AI SĂNĂTĂȚII,  VLAD VOICULESCU ȘI IOANA MIHAILĂ, SUNT ȘI EI ÎN VIZORUL DNA

PNL a anunțat că va vota această măsură. Și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă se află în vizorul DNA. Pentru cercetarea penală a acestora este nevoie, însa, de încuviințarea președintelui Klaus Iohannis. Urmează ca șeful stataului să se pronunțe.

Prejudiciul total provocat statului, în dosarul achiziționării vaccinurilor anti-Covid, se ridică la UN MILIARD de euro. Banii au fost cheltuiti pe 90 de milioane de doze de vaccin. Reacțiile politice izbucnesc de la o oră la alta, iar USR-ul acuză coaliția de la guvernare de diversiune a opiniei publice în pragul campaniei electorale. 

Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă sunt politicienii de vârf din timpul pandemiei care sunt acum anchetați în dosarul bombă de la DNA. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. 

Cîțu a scris pe contul său de facebook că a fost mereu în slujba românilor. „Am deplină încredere în actul de justiție și sunt convins ca procedurile aflate în desfășurare vor conduce la aflarea adevărului”.

Articolul precedentSe deschid pârtiile de schi din țară. Start la distracție la munte
Articolul următorMarcel Ciolacu vrea restructurarea Guvernului: S-au luat multe decizii întârziat, pe colţul mesei