Fostul deputat PDL, Doru Leşe Braşoan a câştigat procesul cu societatea Electrica Distribuție Transilvania Nord SA prin care a contestat decizia de concediere. Conducerea Electrica este obligată să-l repună în funcţie.

La începutul acestui an, Doru Leşe Braşoan a fost informat că postul pe care-l deținea în cadrul Electrica Distribuție Baia Mare a fost „desființat”, iar contractul de muncă a încetat. I s-au propus posture inferioare funcţiei şi pregătirii profesionale, el fiind singurul doctor în inginerie electrică din Maramureș, însă acesta le-a refuzat adresându-se instanţei.

Din sentinţa dată de Tribunalul Maramureş rezultă că Electrica trebuie să-l reangajeze pe postul de inginer șef. „Admite în parte cererea formulată de reclamantul L.D.B. în contradictoriu cu pârâta Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA.

Dispune anularea deciziei nr. 40/15.01.2018 a Directorului General al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, privind încetarea contractului de muncă. Dispune reintegrarea reclamantului L.D.B. pe postul deţinut anterior, respectiv acela de inginer-şef. Obligă pârâta Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA la plata către reclamantul L.D.B. a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul, de la data concedierii, respectiv 17.01.2018 şi până la reintegrarea efectivă”, se arată în sentința dată de Tribunalul Maramureș. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Doru Leşe Braşoan este la al şaptelea proces cu societatea Electrica în care reclamă nedreptăţi profesionale. Până acum le-a câştigat pe toate, rămâne să vedem dacă se va ajunge şi în faza de apel.

Articolul precedentAplicația pentru Programul naţional de susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului devine activă
Articolul următorCasa Memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației, o atracție pentru turiștii străini