Fiind prezent în Maramureș pentru câteva zile, fostul președinte Emil Constantinescu a vizitat la sfârșitul săptămânii trecute și comuna Giulești. Așa cum este tradiția, acesta a fost întâmpinat de tinerii din localitate, îmbrăcați în costume populare, cu pâine și cu sare.

Împreună cu autoritățile locale, fostul președinte a depus o coroană de flori la monumentul lui Ilie Lazăr.

”Cuvintele sunt de prisos, vă mulțumesc din suflet că păstrați tradiția și obiceiurile. Sufletul meu e aici, când am venit prima dată eram student, apoi am venit ca și lector, profesor cu studenții în fiecare an. Le spuneam studenților despre istoria Maramureșului, despre oamenii de cultură, opream în toate locurile, la bisericile de lemn și cred că a fost cu folos”, a spus Emil Constantinescu, fostul președinte al României.

Fostul președinte al României a vizitat și Centrul de Cercetări Istorico-Teologice ale Credințelor  și Cultelor din Maramureș care a fost inaugurat recent în localitatea Giulești, instituție care funcționează sub egida Academiei Române dar și Casa memorială Ilie Lazăr.

”Nici nu vă puteți închipui cât de emoționat m-am simțit și cât de bine m-am simțit aici și vă doresc să fiți cei care păstrați identitatea noastră”, a mărturisit fostul președite Emil Constantinescu.

Articolul precedentSprijin pentru elevi. S-au alocat 114 milioane euro fonduri europene pentru educație, prin „Bani de liceu” și „Bursa profesională”
Articolul următorVictorie cu punct bonus la Cluj pentru CSM Știința