Situație de râsu-plânsu în localitatea Săliștea de Sus din județul Maramureș. O prelungire a unei clădiri a fost construită în jurul unui stâlp de electricitate. Abia după ce în mediul virtual au fost postate imagini cu această construcție au apărut și reacțiile din partea autorităților.

Primarul spune că această construcție a fost făcută fără autorizație și că proprietarii au fost somați să o dărâme. Cazul a ajuns și în atenția Societatii de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord.

”Ca răspuns la sesizarea dumneavoastră va comunicam că această construcție este realizată fără aviz eliberat de societatea noastră. Având în vedere acest lucru s-a identificat și notificat proprietarul, Primaria Săliștea de Sus și Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a se lua măsurile legale în consecință”, au precizat reprezentanții Societatii de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord.

Primarul localității Săliștea de Sus, Ștefan Iuga, spune că acea construcție a fost făcută de proprietari ca să își expună produsele de artizanat spre vânzare.

”Am făcut amendă, conform legii 50, am dat amendă de 1000 lei, am hotărât să desființeze construcția, să elibereze stâlpul, au făcut același lucru, i-am sesizat și pe cei de la Electrica. Nu aveau nimic, nici certificate de urbanism, nici autorizație de construcție. Au vrut să își pună produsele artizanale să nu le ploaie și au încadrat și stâlpul, atâta e tot, că nu e construcție, e un fel de plașcă”, a precizat primarul localității Săliștea de Sus, Ștefan Iuga.

Primarul Ștefan Iuga a precizat că termenul în care ar trebui dărâmată construcția este de o lună.

Articolul precedentPresiune asupra lucrătorilor silvici: pădurar ameninţat că i se taie gâtul!
Articolul următorVineri va debuta prima ediție a Concursului de şah „Cupa Rotary 2005 Baia Mare”