Un amplu exercițiu de salvare a fost organizat marți, 1 octombrie, de către Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, în Poiana Boului din Maramureș, respectiv pe drumul care duce dinspre Șuior spre Creasta Cocoșului. Prin acest exercițiu s-a dorit pregătirea salvatorilor montani prin acțiuni de îmbarcare, respectiv debarcare la sol din elicopter și exerciții de zbor.

Exercițiul a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul General al Aviației fiind prezenți doi piloți cu un mecanic trolist, un instructor de zbor, dar și șeful comisiei aero al Salvamont România, Adi David, salvator montan.

”Elicopterul cu troliu a venit de la Jibou și va fi folosit, în viitor, pentru misiunile de salvare. Acesta a fost primul exercițiu cu acest elicopter care va fi folosit, pe viitor, la acțiunile de salvare, ceea ce va scurta foarte mult timpul de intervenție. Faptul că vom avea suport aero pentru orice problemă este un real câștig pentru noi toți. Tocmai de aceea, exercițiul de marți a constat în pregătirea salvatorilor montani prin acțiuni de îmbarcare, respectiv debarcare la sol din elicopter, exerciții de zbor la care au participat câte doi salvatori montani, dar și exerciții de troliere și salvare din munți”, a precizat șeful interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.


În acțiunea de marți au fost implicate mai multe echipe ale Salvamont Maramureș, respectiv Formația Baia Mare, Formația Cavnic, Formația Vișeu de Sus, dar și salvamontiștii de la Serviciul Local Borșa care au participat, în ultima perioadă, la mai multe acțiuni comune cu colegii din formațiile menționate.

Articolul precedentSighetu Marmației va fi vizitat de o delegație din orașul Nisa, Polonia
Articolul următorCampanie de informare a angajatorilor maramureşeni