Joi, 20 februarie, ediția de primăvară a Târgului de Turism al României 2020 și-a deschis porțile pentru numeroși vizitatori, dornici să-și găsească destinația perfectă pentru următoarea vacanță. Prin replicarea în cadrul evenimentului a spiritului autentic moroșenesc, standul județului Maramureș a atras publicul asemeni unui magnet. Cu zâmbetul pe buze și gata să ducă mai departe vestea frumuseții județului, delegația Consiliului Județean Maramureș, alături de organizatorii evenimentului: ”Mândrie maramureșeană”, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan”, dar și de reprezentanti ai Centrelor de Informare Turistică și ai unor structuri de cazare și agrement din Maramureș au întâmpinat vizitatorii cu bucate tradiționale și materiale de promovare diverse, menite să crească gradul de atractivitate turistică a județului.

Totodată, reprezentanții Serviciului de Relații Publice din cadrul instituției au făcut cunoscute publicului principalele proiecte ale administrației județene, ce au ca scop creșterea circulației turistice în Maramureș, dar și aplicația ”Visit Maramures”, un instrument extrem de util pentru oricine își dorește să ne viziteze județul.

Standul județului a fost vizitat de Cristian Balaj, ambasador al turismului maramureșean, care și-a luat foarte în serios rolul și a invitat alături de el mai multe figuri marcante ale fotbalului românesc: Ovidiu Ioanițoaia, Daniel Coman, Marius Avram și Basarab Panduru. Aceștia au șutat, în mod simbolic, la poarta maramureșeană, făcând astfel legătura dintre tradiția strămoșească și un sport care, chiar dacă nu merge atât de departe în istoria noastră, a ajuns să fie urmărit și apreciat pe plan național.

Imagine

Printre oaspeții standului s-a numărat și Emil Răzvan Pîrjol, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care s-a declarat plăcut impresionat de felul în care s-a prezentat Maramureșul la acest eveniment. Delegația județului nostru s-a bucurat și de vizita actorului Cosmin Seleși, care a fost atras de voia bună și efervescența maramureșenilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan-Doru Dăncuș, a oferit logo-ul județului personalităților prezente la eveniment și a răspuns cu plăcere întrebărilor lansate de reprezentanții televiziunilor locale și naționale, care au adus pe micile ecrane și această ediție a târgului.

Imagine

Mânuind cu pricepere și dăruire dalta și ciocanul, meșterul popular Petru Codrea a adus în fața publicului o fărâmă din cultura lemnului, transformând, la fața locului, bucăți de lemn în opere de artă cu motive tradiționale maramureșene. Cei care au trecut pragul porții spre tradiție din cadrul târgului au fost invitați la o horă întreținută de maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Ghiță Breban și Gabriela Ardusădan, dar și corpul de balet al Ansamblulului Folcloric Național ”Transilvania”.

Articolul precedentFenomenele meteo extreme de la începutul acestei luni au afectat pădurile din Maramureș
Articolul următorCe bunuri au fost confiscate în 2019 la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației