Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui funcționar public în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Maramureș. Este vorba despre Dan Voichița- începând cu data de 30 iunie 2011 deține și exercită simultan funcția publică de consilier și calitatea de titular întreprindere individuală, activitate care se află în legătură directă cu atribuțiile funcţiei publice deținute, conform fișei postului și în baza căreia persoana evaluată a obținut în perioada 2012 – 2017, un sprijin financiar prin intermediul A.P.I.A în valoare totală de 187.486,53 lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

”art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.”

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Articolul precedentMaramureșul reprezentat la ​Academia de Vară a Adunării Regiunilor Europei
Articolul următorElevii de 10 ai Maramureșului la Evaluarea Națională