Poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi ieri, 27 februarie, cu privire la comiterea unei înşelăciuni. Un tânăr de 31 de ani, angajat la o firmă de curierat, a precizat că în timp ce se afla pe bulevardul Traian din municipiu a fost abordat de o persoană necunoscută, care i-a solicitat să-i schimbe câteva bancnote a câte 200 lei în cupiură mai mică. Apoi, persoana necunoscută i-a solicitat din nou să-i schimbe o altă sumă. 

După ce persoana necunoscută a plecat, tânărul şi-a dat seama că îi lipsesc o parte din bani şi a sesizat poliţia. S-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere. Înşelăciunea prin  metoda “şmen” presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecţi la diverse instituţii, magazine sau chiar pe stradă, abordând persoane care ar putea avea asupra lor sume mari de bani. În momentul în care banii sunt predaţi, escrocul sustrage o parte şi îi ascunde, continuând să ţină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeaşi ca la început. 

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

 

 

 

Articolul precedentTânăr cu o concentraţie de 1.55 mg/l alcool pur în aerul expirat depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism
Articolul următorTRIBUNALUL MARAMUREȘ: Activitate suspendată din cauza unui plic suspect