Vremea a fost in general inchisa. Cerul a fost mai mult noros si pe arii restranse, in cursul noptii a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii s-a inregistrat in Baia Mare. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 65 km/h (Vf.Iezer), spulberand zapada. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre -4 grade la Targu Lapus si 2 grade la Ocna Sugatag.

Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura aseara pana la 43 cm la Baraj Firiza. La primele ore ale diminetii temperatura aerului avea valoarea cuprinsa intre -4 grade la Sighetu Marmatiei, Baia Mare si Cavnic, -3grade in Baia Sprie, Ocna Sugatag si Petrova, -2grade la Viseu de Sus si Borsa, -1 grad la Targu Lapus.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale din judet este curat si umed. Ninge slab pe toate sectoarele de drumuri din judet. Vizibilitate este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, intre km 140 si km 180, in Pasul Prislop. Tot pe acest sector de drum national vantul prezinta intensificari de pana la 20 km/h. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 16 utilaje si au imprastiat 109 tone sare.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -4grade la Cavnic si Petrova, -3 grade la Targu Lapus, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, -2 grade la Viseu de Sus, Borsa si Baia Sprie, -1 grad in Baia Mare, Seini si Somcuta. Stratul de zapada masoara: 45 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 40 cm la Firiza, 37 cm la Mara, 35 cm la Ocna Sugatag si Grosii Tiblesului, 34 cm la Coroieni, 33 cm la Lapusel, 32 cm la Sighetu Marmatiei; 30 cm la Targu Lapus, Valea Vaserului si Ruscova, 24 cm in Baia Mare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Gheata este formata pe malurile raurilor Tisa, Ruscova, Iza, Boicu, Cosau, Lapus, Suciu, Cavnic. Pe raul Mara exista un pod de gheata cu ochiuri. Curg sloiuri de gheata pe raul Mara.

Vremea ramane si astazi inchisa. Pe arii relativ extinse, indeosebi in cursul noptii vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si trecator ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat se va depune polei si vor fi conditii de ghetus. Izolat, la munte, cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari locale de pana la 50-55 km/h, iar pe crestele montane va depasi izolat 90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -3 si 1 grad. Dimineata in zonele joase se va semnala, izolat ceata.

Articolul precedentLansare de album omagial și plachete aniversare primite de foștii prefecți ai județului
Articolul următorMisiune specială pentru Moș Crăciun. Acesta a fost adus de către un echipaj de poliţie cu sirene şi girofaruri pornite