Cu toate că în anul 2017 printre investițiile prioritare ale administrației locale sighetene s-a aflat și construcția unei toalete publice în zona centrală, această lucrare nu a fost făcută. În lipsa unor spații destinate acestor servicii de utilitate publică unele persoane își fac nevoile în aer liber chiar în centrul orașului.

Recent o femeie a fost surprinsă în timp ce improviza o toaletă chiar pe spațiul verde din spatele Centrului de Informare Turistică. Situația este cu atât mai rușionoasă cu cât în acel moment în apropiere de Centrul de Informare Turstică se aflau mai mulți turiști care cel mai probabil se interesau de obiectivele turistice din zonă.

 

Viceprimarul Ildiko Bereș a precizat că toalete publice sunt în prezent în parcul Grădina Morii dar că se va încerca să se amenajeze toalete ecologice și în zona centrală.

 

”În parcul Grădina Morii funcționează toaleta de lângă pod și o să mai fie amenajate încă 2 toalete ecologice pentru cei care vor veni la plimbare la Grădina Morii. În centru în curând o să încercăm să realizăm acea toaletă ecologică despre care a fost vorba în spatele parcării. Nu am finalizat lucrarea având acea promisiune de acele 2 toalete ecologice, de aceea s-a renunțat la un momentadat, nu s-a votat, nu atrecut prin Consiliu Local nici realizarea lucrărilor și documentațiilor pentru acea toaletă prevăzută în centrul orașului”, a precizat Ildiko Bereș, viceprimar Sighetu Marmației.

 

Și vara trecută unii sigheteni au solicitat administrației locale să amenajeze o toaletă publică în zona centrală deoarece gangurile din oraș erau folosite pe post de WC.
Articolul precedentTribunalul Maramureș are un nou președinte
Articolul următorRezultate dezastruoase la patru licee din Maramureş, zero promovabilitate