Asociația Bogdan Dragoș a urmașilor nobilimii maramureșene în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului și Asociația Filantropia Maramureșeană organizează un concert caritabil de pricesne pentru a venit în sprijinul Oanei Puicar, adolsecenta diagnosticată cu paralizie cerebrală și care suferă de spasticitate, boală care îi afectează aparatul locomotor.

Oana are nevoie de operația de rizotomie dorsală selectivă, la care este programată în iulie 2019 la Spitalul pentru Copii din St. Louis, SUA. Intervenția chirurgicală și tratamentul postoperatoriu depășesc suma de 70 000 de dolari, sumă mult prea mare pentru familia tinerei.

”Asociația Bogdan Dragoș a urmașilor nobilimii maramureșene, asociație care a fost înființată de către Academia Română prin președintele academician Ionel Valentin Vlad și vicepreședintele Academiei Române, academician Alexandru Surdu împreună cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Asociația Filantropia organizează un concert caritabil de pricesne la biserica Poliției de Frontieră pentru adunarea de fonduri în sprijiinul Oanei Puicar, fata de Colegiul Național Dragoș Vodă din clasa a XII-a care are nevoie de o operație pentru a-și recăpăta integritatea mișcărilor”, a declarat Gheorghe Danci, vicepreședinte Asociația Bogdan Dragoș a urmașilor nobilimii maramureșene.

Concertul de pricesne va fi susținut de mai mulți artiști care și-au dorit să vină în sprijinul Oanei.

”Sunt invitați și vin benevol mai mulți artiști printre care Ileana Matus, Florin Gherman, Crina Horincar, Voichița Nemeș Andreica și o româncă de peste Tisa, Ileana Botoș. Intrarea este liberă și contribuția este voluntară, fiecare dă după posibilitățile lui. O să fie o urnă în care fiecare va dona cât poate, din puținul pe care îl avem fiecare, direct Oanei”, a adăugat vicepreședintele Asociației Bogdan Dragoș a urmașilor nobilimii maramureșene.

Concertul de pricesne va avea loc vineri, 19 aprilie, începând cu ora 18:00  la Biserica Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din Sighetu Marmației.

 

 

 

 

Articolul precedentControale în domeniul silvic şi amenzi de 15.000 lei
Articolul următorCampanie pentru oamenii fără adăpost