Gradul de siguranţă pe drumurile publice scade atunci când şoferii urcă la volan şi conduc autoturisme, după ce au consumat alcool.

Din păcate, poliţiştii constată zilnic astfel de cazuri, iar concentraţiile de alcool în aerul expirat sunt tot mai mari. Spre exemplu ieri au fost depistaţi doi bărbaţi care conduceau cu 1.27 respectiv 1.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Înţelepciunea nu vine odată cu vârsta. Primul şofer, în vârstă de 58 de ani, din Târgu Lăpuş, a urcat la volanul autoturismului după ce a consumat o cantitate însemnată de alcool, însă a fost depistat de poliţişti, pe strada 1 Mai din oraş.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“​Celălalt şofer, în vârstă de 39 de ani, a fost depistat de poliţiştii din Borşa, aseară în jurul orei 21.00, în timp ce conducea pe strada Libertăţii din oraş. Testarea cu aparatul eilotest a relevat că acesta avea o alcoolemie de 1.27 mg/l alcool pur în aerul expirat.” a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș. 

Ambii şoferi au fost conduşi la spital, unde le-au fost prelevate mostre de sânge. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Articolul precedent( FOTO) Copiii de la două unităţi şcolare din Baia Mare, criminalişti pentru o zi
Articolul următorSală de clasă vandalizată la o școală din Maramureș