În urma scandalului generat de fuga spectaculoasă a primarului Cătălin Cherecheș, decapitările au lovit vârful Ministerului Afacerilor Interne (MAI), afectând mai mulți șefi din poliție cu legături puternice în orașul Baia Mare. Ultimele informații indică faptul că acest incident nu ar fi fost doar rezultatul oportunist al neatenției și oboselii unui agent la punctul de trecere a frontierei Petea.

Surse din cadrul investigației susțin că primarul Cherecheș ar fi beneficiat de sprijin din interiorul sistemului, sugerând că “evadarea” sa ar fi fost planificată cu mult timp înainte. Se vehiculează ipoteza că nu doar neglijența, ci o coordonare meticuloasă ar fi stat la baza acestui episod îndrăzneț, precizează bdbnews.ro .

Decapitările de la vârful MAI par a fi o reacție fermă a autorităților față de acest incident șocant, punând sub semnul întrebării integritatea și eficiența sistemului de securitate. O serie de șefi din poliție cu legături strânse în Baia Mare au fost revocați din funcții, indicând o investigație în curs care vizează posibila complicitate la nivel înalt.

Cu tot mai multe informații care ies la iveală, opinia publică este tot mai intrigată de complexitatea acestui caz. Este evident că povestea “Evadarea Primarului” are mai multe nuanțe decât inițial s-a crezut, și impactul ei asupra scenei politice și a sistemului de securitate rămâne de necontestat. Vom continua să vă ținem la curent pe măsură ce apar informații din acest caz.

”Mi-am pus întrebarea de ce un membru al IPJ Maramureș, important acolo, și-a luat concediu exact în acele zile. Dar această chestiune o va lămuri ancheta”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu, la scurtă vreme după fuga lui Cherecheș.

În contextul dezvăluirilor recente ale ministrului de Interne, aflăm că șeful de poliție menționat este nimeni altul decât Mihai Gherman. În momentul în care Cătălin Cherecheș a părăsit țara, Gherman îndeplinea rolul de șef interimar al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș.

În anul 2021, Mihai Gherman a fost numit în funcția de șef interimar al IPJ Maramureș printr-o împuternicire, după ce a fost respins la concursul pentru ocuparea aceleiași poziții, obținând nota 4,80, chiar și în condițiile în care a fost singurul candidat. Se conturează astfel un paradox, unde, în ciuda unui eșec aparent, Gherman a reușit să păstreze o poziție semnificativă în cadrul structurii polițienești.

Ulterior demiterii sale din funcția de șef al IPJ Maramureș, Mihai Gherman a fost promovat în postul de adjunct la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui. Această schimbare de direcție în cariera sa adaugă un strat de mister și ridică întrebări despre procesele de promovare și redistribuire în rândul poliției.

Cu aceste evenimente care pun sub semnul întrebării traseul profesional al lui Mihai Gherman, se deschid discuții cu privire la transparența și echitatea deciziilor în cadrul sistemului de aplicare a legii.

Ascensiunea și conexiunile profesionale ale lui Mihai Gherman: De la Târgu Lăpuș la IPJ Maramureș

Mihai Gherman, originar din Târgu Lăpuș, și-a croit drumul în carieră, având, se pare, sprijinul fostului șef al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), chestorul general Ioan Buda, cu rădăcini în Cupșeni, Maramureș. Potrivit presei locale, această susținere s-a dovedit esențială în parcursul său profesional.

Ioan Buda, care a ocupat funcția de șef al IGPR, a fost implicat într-un scandal în 2019, care a condus la demiterea sa, având legătură cu intervenția poliției în cazul Caracal. Cu toate acestea, influența sa pare să fi rămas puternică, oferind sprijin lui Mihai Gherman în ascensiunea sa în cadrul poliției.

În anul 2016, la doar 35 de ani, Mihai Gherman a fost numit șef al Poliției Târgu Lăpuș, marcând începutul unei cariere impresionante. Doi ani mai târziu, a devenit adjunct la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Maramureș, consolidându-și poziția în structurile de conducere.

Viața personală și financiară a lui Mihai Gherman: proprietăți, închirieri și cadouri generoase

Mihai Gherman, are domiciliul în Baia Mare alături de soția sa, Corina, care este contabil la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș. Cei doi posedă un apartament spațios de 115 mp, achiziționat în 2019, și un altul de 60 mp în Cluj-Napoca, pe care îl închiriază cu o sumă anuală de 3.600 de euro.

În materie financiară, Mihai Gherman și soția sa au un credit bancar în valoare de 400.000 de lei. De asemenea, în 2022, cei doi soți au primit un generos cadou în suma de 30.000 de lei, de la două persoane fizice notabile, respectiv Ioan Buda și Iov Gherman. 

Nu este prima dată când aceste persoane îi surprind cu gesturi generoase, întrucât în anul precedent, le-au oferit un cadou în valoare de 38.000 de euro, iar în 2021, suma a fost de 50.000 de lei.

 

Această poveste de succes ridică întrebări despre relațiile și conexiunile din lumea poliției, subliniind importanța sprijinului din partea colegilor de încredere în evoluția carierei profesionale.

Articolul precedentScandalul achiziției de vaccinuri antiCOVID ia amploare: Noi doze vin în țările UE: Peste 1 miliard – Ce ascunde Ursula von der Leyen
Articolul următorMișcare seismică intensă în România. Al doilea cutremur în mai puțin de 24 de ore