Societatea care asigură întreținerea drumului național DN 18, va executa lucrări de punere în siguranță a traficului rutier în zona versanților montani.

Lucrările de protecție a versanților, prin derocare și amplasarea de plase ancorate și bariere, cu sprijinul unei firme specializate, pentru a împiedica căderea stâncilor și bolovanilor de pe versanți vor fi executate începând de astăzi între km 20+385 și km 20+425, respectiv km 21+620 și km 21+720; km 21+800 și km 21+930; km 24+710 și km 24+810; km 24+940 și km 25+115; km 35+090 și km 35+160, ne informează Prefectura Maramureș.

Executarea lucrărilor la versanții din pasul montan pot pune în pericol siguranța participanților din trafic, având în vedere faptul că echipele de intervenție vor proceda la dislocarea rocilor instabile. În acest context, traficul rutier va fi restricționat în zonele cu lucrări și va fi dirijat prin semafoare rutiere, respectiv și de către angajații firmei cu palete. De asemenea, în zonă vor fi prezente echipaje ale poliției rutiere, a precizat prefectul Vasile Modovan.

Pentru a evita blocajele rutiere în trafic, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă ca rută alternativă pentru vehiculele cu o greutate de până la 7,5 tone folosirea traseului Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Ocna Șugatag – Ferești – Sighetu Marmației, respectiv Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Budești – Călinești – Bârsana.

Pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, respectiv TIR-uri recomandăm ca rută alternativă Baia Mare – Seini-Livada-Negrești Oaș-Dealul Huta-Certeze-Sighetu Marmației.

foto: Arhivă

Articolul precedentBINE DE ȘTIUT: Absolvenții sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele AJOFM Maramureș
Articolul următorAtenție la vipere – 6 persoane au ajuns la UPU, în 2018