În 5 februarie se împlinesc 67 de ani de la moartea marelui om politic Iuliu Maniu. Consilierul județean PNȚCD Nicolae Mișulesc îi îndeamnă pe profesorii de istorie să le vorbească elevilor despre Iuliu Maniu.

La sfârșitul acestei săptămâni în Sighetu Marmației vor organizate mai multe evenimente pentru a-l comemora pe Iuliu Maniu.

”Vreau să aduc aminte că se împlinesc 67 de ani de când marele om politic Iuliu Maniu a murit. Sper și fac un apel la profesorii de istorie ca mâine să le amintească elevilor de acest mare om politic. Eu consider că această săptămână ar fi trebuit dedicată memoriei lui Iuliu Maniu. Noi o să încercăm să amintim de Iuliu Maniu vineri, sâmbătă și duminică. Sunt mai multe partide care îl comemorează pe Iuliu Maniu, vineri PNTCD-ul, sâmbătă va fi altă organizație non-guvernamentală care va marca acest moment și duminică la fel”, a precizat Nicolae Mișulec.

Iuliu Maniu a fost un om politic român, deputat român de Transilvania, de mai multe ori prim-ministru al României, președinte al Partidului Național-Țărănesc, membru de onoare al Academiei Române și a fost deținut politic după 1947. Iuliu Mnaiu a decedat în închisoarea Sighet.

 

Articolul precedentPrecipitațiile abundente și topirea zăpezii au antrenat depunerile existente la Galeria Breiner
Articolul următorConsiliul Local Sighet are, deocamdată, cu un consilier local mai puțin