Poliţiştii rutieri maramureşeni au fost la datorie şi în weekendul care tocmai a trecut şi au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Întrucât viteza excesivă constituie în continuare una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie, poliţiştii au acţionat cu aparatura radar din dotare precum şi cu cinemometrul TruCAM.

”În cele două zile de acţiune poliţiştii au verificat peste 200 de autovehicule aflate în trafic iar pentru neregulile constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 137 de sancţiuni contravenţionale. Majoritatea conducătorilor auto (93) au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză. La Borşa, acţiunea a vizat şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Sâmbătă noaptea poliţiştii au efectuat 45 testări cu etilotestul şi au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

Valoarea tuturor sancţiunilor aplicate în cele două zile acţiune este de 89.740 de lei. De asemenea, au fost reţinute 24 de permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Articolul precedentTrei victime în urma unui accident
Articolul următorŞase infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului constatate de poliţiştii maramureșeni