Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, dar și în urma unor percheziții domiciliare, cantitatea totală de aproximativ 51.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 600.000 lei.

În data de 28 mai, începând cu ora 06.00, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Dragomirești, judeţul Maramureş, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus – ITPF Sighetu Marmaţiei, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial PF Maramureș și ai Sectorului PF Valea Vișeului, au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza localităților Petrova, Bistra și Valea Vișeului, jud. Maramureş, la o grupare infracțională axată pe contrabanda cu țigări. În perioada ianuarie-mai 2019, persoanele vizate au traficat cantități însemnate de țigări, fiind ridicate în vederea confiscării 13.000 pachete țigări, trei autovehicule folosite la activitățile infracționale, capturi care au fost mediatizate punctual la momentul respectiv.

Drept urmare, în urma perchezițiilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor două autovehicule, trei stații de emisie-recepție și două telefoane mobile. De asemenea, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere pentru cinci suspecți, iar în urma audierii acestora, față de doi dintre ei s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

În continuare se desfăşoară activităţi specifice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Articolul precedentInundații în Vișeu de Sus
Articolul următor8 certificate de înmatriculare retrase de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei