Planul de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020 a fost prezentat de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Pentru următorul an școlar vor fi 119 clase la liceu și 36 de clase la învățământul profesional.

Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 12 iulie 2019.

”Din cele 119 clase de liceu 42 de clase sunt la filiera tehnologică, 61 de clase la filiera teoretiă și 16 clase la filiera vocațională. Îi asigurăm pe părinții și pe elevii care termină clasa a VIII-a că în cel mai scurt timp broșura va fi tipărită în școli și probabil înainte va fi și în format electronic”, a precizat Mihai Pop, inspector școlar general adjunct ISJ Maramureș.

Media de admitere, în baza căreia se va face înscrierea la liceu a absolvenților clasei a VIII-a, se calculează ca medie ponderată între media generală obtinută la examenul de evaluare națională, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.

Articolul precedentOrașul Cavnic ar putea avea un sanatoriu pentru vârstnici
Articolul următorAjutoare de urgență pe parcursul acestui an, pentru sprijinirea populației afectate de inundații, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase, produse începând cu luna mai 2019